Det marknadsledande företaget Apsis Group AB har tecknat avtal om förvärv och samgående med ProspectEye AB, en leverantör av leadsgenerering och marketing automation. Det samlade bolaget kommer med denna fusion att befästa sina positioner ytterligare som den ledande aktören av e-postmarknadsföring och Marketing Automation i Norden. Tillsammans räknar Apsis och ProspectEye med att omsätta mer än 250 miljoner kronor under 2014. Transaktionen förväntas slutföras i början av januari nästa år.

Apsis ägs av Norvestor V LP som rådgivs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor Equity AS samt av ledning och anställda i Apsis och efter slutförd sammanslagning även av ledande befattningshavare och grundarna i ProspectEye.

ProspectEye grundades 2007 och är entreprenörsledd verksamhet med en beprövad operativ erfarenhet och en årlig stabil försäljningstillväxt på cirka 70 % under de senaste tre åren. Företaget har redan över 400 kunder som använder deras väl beprövade leadshantering och lead-generation mjukvara.

Skarpa agerade transaktionsrådgivare till ägarna till ProspectEye.

Transaktionsteam från Skarpa var Magnus Lövdén, transaktionsledare och Erik Geijer, analytiker samt Advokat Ola Grahn från Setterwalls Advokatbyrå.

Dela inlägget: