Fuktteknik förvärvas av Polygon

Datum: 4 november 2021

Fuktteknik förvärvas av Polygon

Fuktteknik AB har per 1:a november förvärvats av Polygon Sweden AB.

Företaget Fuktteknik AB tillhandahåller tjänster inom avfuktning samt konsulttjänster i samband med vattenrelaterade skador, en perfekt passform i kärnan av den svenska verksamheten som är Water Damage Restoration och Temporary Climate Solutions tjänster. Företaget är verksamt i Skåne och grundades av Mikael Wolf vid millennieskiftet.

Förvärvet innebär att Polygons kundbas i regionen utökas. Samtidigt får BM Fuktteknik genom att vara en del av Polygon får tillgång till en bredare portfölj av tjänster, såsom lufttäthetstestning och andra konsulttjänster.

Mikael Wolf kvarstår som VD under den tid som krävs för att säkerställa en smidig integration i Polygon.

Jag är mycket glad över att vara en del av Polygon. Våra gemensamma visioner om att kunna leverera högkvalitativa tjänster inom fukt- och klimathanteringsindustrin ligger helt i linje med varandra. Det är mycket fördelaktigt för oss att ta del av all specialiserad kunskap polygon besitter.” säger Mikael Wolf, VD för BM Fuktteknik AB.

Fuktteknik AB har en stark position på sin lokala marknad, de har medarbetare med lång erfarenhet från branschen och stor kapacitet inom avfuktning. Framförallt gäller det inte minst tillfällig avfuktning och uppvärmning av nyproduktion, vilket är ett område där utvecklingen går mycket snabbt mot ett mer fuktsäkert sätt att bygga.

”Vi fortsätter vår tillväxthistoria och jag är glad att kunna presentera vårt första förvärv under vår nya ägare AEA. Välkomna BM Fuktteknik till familjen Polygon”, säger Axel Gränitz, VD och koncernchef Polygon Group.

– Jag är särskilt glad över att BM Fuktteknik väljer att gå med i Polygon då de har en unik kompetens och position på marknaden för fukttjänster i Skåne. Vi önskar BM Fuktteknik, dess medarbetare och kunder välkomna till Polygon, Europas största, ledande aktör inom fastighetsskadekontroll, säger Thomas Perman, Country President of Polygon Sweden.

För mer information, besök www.polygongroup.com

Pressmeddelande

Polygon Sweden AB
Fuktteknik AB

Skarpa har varit rådgivare i transaktionen

Skarpas transaktionsteam
Fredrik Olsson
Simon Ternståhl
Anton Strid


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan