Möjligheter i Indien och Kina

Datum: 23 oktober 2014

Möjligheter i Indien och Kina

Det mest slående under besöket var med vilken kraft och fart dessa länders ekonomier växer och hur de ser på sin tillväxt. Många svenska företag har under många år lagt produktion och IT utveckling i Kina och Indien, många andra vill hitta sätt att få sälja sina produkter på dessa enorma marknader. Bägge dessa strategier har sina utmaningar och det är tydligt att våra företag lyckats olika bra på detta område.

Idag finns det mycket framgångsrika företag i bägge dessa länder som riktar sina blickar västerut, de är uttalat intresserade av att förvärva i Europa. De söker företag i Europa för deras varumärken, deras teknologi och för att lära sig hur marknaden i Europa fungerar. Det finns också företag att köpa för intresserade köpare, även om detta är en stor utmaning som kräver en stor mognad hos det köpande företaget.

I dagsläget arbetar vi tillsammans med våra indiska partners i CDI Global med att finna nordiska Cleantech företag, vår partner samarbetar med en nystartad indisk private equity fond med 1 000 MUSD i kapital. Fondens syfte är att hjälpa nordiska små och medelstora företag inom förnybar energi att sätta upp projekt i Indien.
”India’s leading infrastructure company, IL&FS is mulling a USD 1 billion fund to bring in clean technologies from Nordic nations to the country to support the new government’s huge infrastructure building efforts…”

Alla med intresse för köp eller sälj till Indien och Kina av företag kan alltid kontakta Fredrik på Skarpa för förutsättningslösa diskussioner om dessa marknader.


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan