har förvärvats av

HP Etch har förvärvats av Wickeder Group

HP Etch med säte i Järfälla, som är en specialist inom högprecisionsetsning – från utveckling och prototyptillverkning upp till högvolymsproduktion, förvärvades den 20 november av den tyska teknologikoncernen Wickeder Group. Bernd Lehmann, VD för Micrometal, ett företag inom Wickeder Group kommenterar: ”Jag gläder mig över förvärvet och att få hälsa de nya kollegorna från HP Etch välkomna till Wickeder Group”.

Bakgrunden till affären är huvudsakligen en fråga om ett generationsskifte. Huvudägaren och VD Jan Kilen har nått pensionsåldern och ville finna en ny bra ägare till HP Etch. Skarpa fick i uppdrag att hantera försäljningen av bolaget.

Wickeder Group räknar med att kunna förse HP Etch med nya kunder från den tyska marknaden. ”Tack vare att vi breddar vår teknologi kan vi nu ännu bättre svara upp mot våra kunders anspråk gällande aktuella marknads- och utvecklingstrender, t ex inom miniatyrisering. Vi kompletterar nu Micrometals teknologi inom etsning av coil med kapaciteter för att kunna realisera ”sheet-etsning” för små och medelstora serier. Etskomponenterna kommer dessutom kunna förses med ett korrosionsskyddsskikt av parylen eller PTFE” säger Bernd Lehmann.

Skarpa agerade rådgivare till säljarna i transaktionen.

Skarpas transaktionsteam
Fredrik Olsson
Mai-Mai Björklund
Magdalena Fors

Kontakta oss


    Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

    När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

    Intresseanmälan