Seafire AB (publ) förvärvar Bara Mineraler AB

Datum: 2 november 2021

Seafire AB (publ) förvärvar Bara Mineraler AB

Seafire AB (publ) förvärvar Bara Mineraler AB

Seafire AB (publ) förvärvar Bara Mineraler som är en ledande leverantör av förädlad platålera för odlingssubstrat till norra Europas yrkesodlare. Bolaget har haft en genomsnittlig organisk tillväxt på över 10% de fem senaste åren och hade en omsättning på ca 82 MSEK med en EBITDA på 19 MSEK. Säljarna är grundaren Inge Haby med familj, VD Susanna Bondeson och Stefan Kristenssons Förvaltning AB.

”Vi är glada över att ha fått förtroende att få förvärva och fortsätta utveckla Bara Mineraler. Bolaget har en bred produktportfölj och stark marknadsposition inom jordsubstrat och hållbara anläggningsprodukter. Bolaget är väl positionerat för fortsatt utveckling och marknadsexpansion”, säger Johan Bennarsten VD Seafire.

Efter förvärvet når Seafire en årlig nettoomsättning på cirka 550 MSEK och en EBITDA på över 70 MSEK proforma räknat rullande tolv månader 30 juni 2021.

Bara Mineraler startade 1993 och företaget har idag 20 anställda med verksamhet i Bara. Bara Mineraler är en ledande leverantör av förädlad platålera för odlingssubstrat till norra Europas yrkesodlare. Med mottot ”På Goda Grunder” och baserat på naturliga och hållbara material, levererar bolaget också lösningar för hållbara urbana miljöer där grön dagvattenhantering och planteringar på tak och terrass står i fokus samt markbeläggning med marktegel och egenproducerade monteringsfärdiga murar i tegel. För mer information www.baramineraler.se.

Seafire är en företagsgrupp inom industri, handel och tjänster som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. Bolaget grundades 2016 och fokuserar på att förvärva lönsamma, mindre bolag med utvecklingspotential. Seafire har efter förvärvet en portfölj med nio bolag och omsättning på cirka 550 MSEK proforma. För mer information www.seafireab.com.

Skarpa har varit rådgivare i transaktionen

Skarpas team:

Niklas Edler
Simon Ternståhl

Pressmeddelande

 


Anmäl dina intresseområden till Skarpas köpardatabas.

När du skickar informationen till oss godkänner du att vi registrerar dig i vår databas.

Intresseanmälan